inte riktigt samma åsikt...

jag sitter här hemma med lillen i knät o ska skriva en snabb rad. vi ska vara på bvc om en halvtimme o mät- o väga honom. gissar att han ökat massvis hehe :) min lilla älskling har ju en mycket fin liten kulmage o den har växt till sig nu igen sen maginfluensan. själv är jag lite på konstigt humör idag. jag skulle få schema av min chef för ett antal dagar sedan men han bara skjuter på det hela tiden. igår efter 3 samtal fick jag ett schema o jag typ dog. jag ska jobba 75% och han har lagt alla timmar på em eller kväll typ. helt tvärtemot som vi pratat om innan. jag trodde vi var överens innan men ICKE! jag sa som det var att detta funkar helt enkelt inte utan vi måste försöka hitta en annan lösning som kan passa båda. därför väntar jag nu på ett nytt förslag från honom. håll tummarna att det är bättre....  jag ska ju börja enligt schema på lördag så fatta hur sent det är att inte ha något ännu. jag är ju en planeringsmänniska så för mig är det extra jobbigt :/

nya äventyr

för tillfället är favoriten att leka med skålar o vispar o andra köks-saker.... lagar jag mat så vispar casper i sin lilla gryta o skålar o annat :) ska han bli kock som morfar kanske...?
image165

igår kom han på att det är väldigt roligt att klättra upp i leksaksbackan o sitta där o leka. inte alls trångt ju...
image166

tvättad o fin...?

idag har det inte varit mycket action här. det har regnat precis hela dagen så planen att gå till parken och leka gick åt skogen. men vi har trotsat vädret och varit ute och luftat oss lite emmellanåt. casper är otrologt rolig för tillfället för han lär sig nya saker varje dag känns det som. nya ord ploppar ur munnen och idag var det "mormor" och "sko" som var de nya orden. givetvis inte rent men det är så att man förstår honom o då blir han helt glad :) han kom med sin sko o sa "sko" när jag stod o sminkade mig i morse. sen var han snabb som attans med att kasta ner den i toaletten! så nu är skon tvättad o ren iallafall...

nya jobbet

i lödags var det dax att infinna sig på nya jobbet. jag fick följe dit av peter o lillen som skulle till parken o gräva. väl där så bara kändes allt kanon. min chef är super trevlig(än så länge...) och jag gillar verkligen stället. jag visade mitt schema o han verkade gilla det. hoppas att han inte ändrar för mycket i allafall. det var en lugn dag med kunder i butiken så vi hann gå igenom endel saker som vi inte hunnit med annars. jag ska jobba på lördag också sen är jag ledig 1 dag nästa vecka. kanon. en hel dag till att leka med min älskling :)

när jag kom från jobbet så kom peters familj på besök. det var roligt o träffa dem för det var ett tag sedan. blir lätt lite långt mellan besöken när de bor 10 mil iväg... jag kommer ju att jobba varannan helg framöver så jag hoppas verkligen de åker hit oftare nu när vi inte har alla helger lediga...

fredag

idag började dagen tidigt precis som vanligt. lillen vill verkligen inte sova på morgonen... men när jag började piggna till var det ganska okej ändå. vi åt frukost o fick på kläder sen gick vi till maxi. där skulle pappa lämna julia o william till mig samt ta en fika. sen när vi kom hem igen blev det en hel del bus o en massa fingerfärg i hela lägenheten :)

image162

image163

image164

onsdag

nu är det bara en halv vecka kvar till helgen o det borde firas :) denna helgen ska jag jobba på mitt nya jobb o bestämma schema med chefen. jag ska ju bara jobba 75% nu i början. anledningen till det är att jag vill att casper ska få en lugn start med dagis o allt. men det går bra med honom på dagis säger fröknarna o det får man ju lita på då. längtar ändå tills den dagen han inte gråter när jag lämnar honom. idag har jag mest legat på soffan när han var på dagis för jag är lite sjuk. typ ont i halsen o lite feber så livet kunde ju vara roligare på den fronten just nu.... i morgon är sista dagisdagen för denna veckan för på fredan ska ju william o julia vara här hos oss. det ska bli jätteroligt :) casper fullkomligt avgudar sina kusiner. gulligt...

ett år sedan...

image161

fem timmar

oj vad jag hann med att göra mycket på de fem timmarna lillen var på dagis idag. jag satt först o saknade honom enormt men sen tog jag tag i mig själv o fixade en massa här hemma. jag dammsög o tvättade golv mm. sen kom jag på att jag ska framkalla en massa foto som vi tagit med digitalkameran. typ 180 bilder blev det till slut som jag laddade upp. men det skulle bara kosta runt 200 kr så det var inte farligt alls tycker jag. sen vilade jag en stund innan jag skulle hämta honom också vilket var välbehövligt för jag känner mig lite krasslig. men det var snabba steg som styrde mot dagis vid 13.30! men när jag kom dit så var han inte vaken. han var den enda av alla barnen som sov. jag väntade o väntade o väntade o hann leka en hel massa med alla de andra små innan jag till slut väckte honom. tyckte att 2 timmars middagsvila fick räcka. allt hade gått bra idag också o det känns skönt att veta. i morgon ska peter på möte i malmö så jag har honom hemma en stund på morgonen. lyx :)

mamma utan lillen...

idag var det verkligen inte roligt att lämna casper på dagis. han blev ledsen så klart o det skar rakt in i hjärtat. nu när jag kom hem sitter jag bara o tänker på att gå o hämta honom igen. inskolningen var liksom en sak men nu när han ska vara där ända tills 2 känns det faktiskt tomt efter honom här hemma. typiskt mej att känna så. jag som har kännt så länge att jag behöver ensamtid..... varför är det så? gräset är alltid grönare osv.... känns som det passar in på mig. men jag får väl hitta på något att göra istället för o sitta o sakna lilleman. jag fick presentkort på h&m med posten igår för att jag handlat så mycket under året så kanske ska jag gå o handla lite kläder till mig o lillen? eller bara vila lite kanske. fick ont i halsen igår igen o hade nog feber i går kväll. jag har verkligen fått för mycket dagis-baciller på mig under inskolningen. borde vara en biohazard skylt på dörren dit ;)

imorgon o resten av veckan

nu är vi precis hemkomna från syrran & co. där har vi haft en mycket trevlig eftermiddag med våfflor som lyxfika. typ ett år sedan sist så det var mycket gott. casper fick smaka för första gången och han gillde det! han åt typ två hjärtan men sen var äpplet roligare o tugga på. han är en riktig fruktoman :) jag fick ett riktigt bra tips på bvc angående hans mage nu efter att han varit magsjuk. de sa till mig att ge honom proviva fruktdryck. han gillade det jättemycket o har druckit en hel del nu o sen dess han magen varit bra igen. därför har han börjat äta helt o hållet igen o det känns bra. han vill dock inte äta välling så jag tror vi kommer hoppa över det i fortsättningen.

i morgon ska jag o casper träffa charlotte o arvid. vi är båda lediga i morgon så det passar bra. sen ska casper vara på dagis tisdag till torsdag o sen ledig fredag. då ska jag vara trebarnsmamma o ha hans kusiner här. det ska bli roligt. vi har bestämt att vi ska måla med fingerfärg. sen lär det bli till o storstäda hehe :)

dagens plan!

image159

en fin dag

idag har det verkligen varit en skön helg dag med betoning på helg. så skönt att få vara lediga ihop hela familjen o utan att vara sjuka! hela förra helgen hade vi ju vidriga magsjukan så det var inte mycket till helg. men idag har det varit underbart väder o mysigt förövrigt. i fm var vi en runda i stan o sen när casper var hemma o sov fikade jag med helen o hennes lilla mischa. det var jättetrevligt att få fika lite utan att springa efter casper så det uppskattade jag jättemycket. nu på em kom madde o johan hit på besök o stannade tills nu vid sju när lillen skulle sova. vad denna kvällen mer har att bjuda på vet jag inte. peter pratade om någon film han ville se o han har gjort morötter o dippa också. kan bli myspys.

casper tar sig en liten tupplur på vägen till dagis....
image157

tillbaks igen

har varit ett litet avbrott i bloggen för jag har varit trött o inte riktigt orkat. men idag är energin tillbaka :) dagen har varit kanon o min stora kille har varit på dagis i flera timmar själv. jag lämnade vid 10 o hämtade vid 13.30. han både sov o åt middag där idag o det hade gått jättebra. han blir ju klart ledsen när jag går men annars hade han inte varit det o det känns skönt att höra. när jag hämtat honom så gick vi till stan o fikade med mormor o firade lite att han är så duktig på dagis.

image156
mums med tekaka....

sen gick vi o handlade lite annat smått o gott på stan bla. present till peter på hjärtedagen. när vi kom hem satte vi igång med att baka pizza. casper vispade i sin kastrull o jag i min. ganska god pizza blev det men casper åt inte så mycket. han är fortfarande lite tveksam till mat efter magsjukan.

ingen sovmorgon

nu börjar vi återvända till livet känns det som. fy f*n vilken mardröm att vara magsjuka hela familjen. hoppas det dröjer länge tills det är dax igen! idag har casper äntligen ätit mat igen o det känns skönt. han ville dock inte sova längre än till 5 i morse o det var inte med glädje jag hasade mig ur sängen då. trodde på riktigt att jag skulle dö. men man har ju inget val liksom.... sen fick han vila en stund i vagnen innan dagis så då blev han pigg. på dagis gick det kanon trots att vi missade fredagen. jag skulle lämna honom 15 minuter själv men efter den tiden kom de o sa att det gick så bra att jag inte behövde komma. efter 45 minuter fick jag komma tillbaka o då hade han varit glad mestadels. mycket skönt att höra. men fy vad ont det gör i hjärtat att vända honom ryggen o gå när han gråter.... men förhoppningsvis så kommer det inte att vara på det viset allt för länge till.

kräk ggr tre

sådärja. snart är det nog färdigkräkt i det här hushållet. casper fick maginfluensa i fredags o sen jag i natt o nu har peter joinat oss. helt galet när hela familjen är kass! casper vill fortfarande inte äta ordentligt sen han var sjuk så det är ju också ett orosmoment. jag åt precis en macka. första maten idag...

vårväder

här i kristianstad är det vårväder :) fåglarna sjunger o solen lyser. vi satte casper i vagnen för att gå ut o få lite frisk luft. han är fortfarande seg sen magsjukan o jag har ont i halsen men lite frisk luft blir man ju inte sämre av. vi satt på torget o åt korv o myste... fick tillomed i casper lite mat! ett halvt korvbröd i allafall... sen blev det glass-premiär! det var årets första glass utomhus o det var mycket gott. casper har aldrig smakat glass förut så han rynkade ihop hela ansiktet när han fick lite. verkligen ingen favorit. jag som trodde att alla barn hade en inbyggd glass-älskar-gen :)

lugn lördag

idag mår min lilla kille bättre. det var verkligen underbart att höra honom ropa mamma i morse. han var verkligen bara ledsen igår o det är så himla tråkigt att se. idag är han piggare o leker endel men han vill fortfarande inte äta. han bara skakar på huvudet o säger nej när jag tar fram mat. men vi får väl se om han äter sen när han sovit. det blev tidig middags-sovning idag för han var uppe redan vid 6. igårkväll hade han jättesvårt att sova. men jag förstår honom för det lät verkligen som att grannen där uppe skulle komma ner genom taket. vetifasen vad de höll på med. kände för att gå upp o skrika lite på dem emellanåt men orkade inte. är ju inte frisk själv...  vill heller inte bli ovän med dem. men fan va störiga dom är!

ingen rolig dag

den här dagen började med att casper kräkte ner hela mig. ingen bra start på dagen.... vi skulle ju till dagis idag också men när jag ringde dit sa de att alla på avdelningen haft maginfluensa. aha... kul. han har mått dåligt hela dagen o nu sover han igen. han är verkligen helt matt. bara sitter/ligger uppe i min famn o orkar inte göra något alls. stackarn... men som tur är brukar det ju gå över ganska snabbt så det hoppas jag på. vi har tvätt-tid idag o det skadar ju inte heller. har ju blivit ett par ombyten... hoppas dock att jag o peter slipper undan smittan. annars får vi nog en rolig helg.

karlskrona

funderar på att åka en tur till denna underbara stad i helgen! här är en bild från i somras när vi var där. casper har bara en sko för den andra hade han kastat i fontänen....
image155

optimist?

snart är det helg skulle en optimist säga idag o jag tror jag känner så faktiskt :) jag surfar fortfarande lite på glädjevågen att jag har fått jobbet jag ville ha. jag ser så himla mycket fram emot att börja jobba igen. det är ju väldigt längesedan... det känns bra med dagis också. idag när vi kom dit så lekte han med de andra o leksakerna i typ 20 minuter utan att gå till mej eller peter o vilja upp. men sen var det dax att lämna honom en liten stund. vi skulle gå ut 20 minuter o det gick bra i början sen kom han på att vi var borta o letade lite sen blev han ledsen. lilla pyret... i morgon ska jag lämna lite längre. hoppas att det går bra...

i em ska jag gå till posten o hämta ut mitt nya körkort. spännande. sen blir det vidare till banken o få nytt betalkort med rätt namn på. jag har vant mig ganska bra nu vid att ha nytt efternamn o skriver under med det emellanåt i allafall ;)

dag nr 3 & gynning

allt går bra med inskolningen på dagis. i morgon ska vi lämna honom ensam en liten stund för att testa hur han reagerar. hoppas han inte blir allt för ledsen. då vill jag ju gå tillbaka o det är typ det sämsta man kan göra. idag lekte han själv med de andra barnen en stund. bra start tycker jag!

nu på em har vi varit ute en runda fastän vädret är skit. vi gick till stan o sen hem till mamma en runda.  nu i kväll blir det lugnt tror jag. han är i badet nu o sen blir det sova så jag o peter får umgås lite själva. vi kollade på gynning igår på 5:an men fasen vilken besvikelse. jag har alltid gillat henne jättemycket o läst hennes första bok men i henne program tycker jag bara hon framstår som en dum bimbo. gårdagens program var verkligen ännu sämre än sist. tror inte jag kollar nästa vecka. jag som såg fram emot hennes program....

förändring på gång

idag känns allt som vanligt igen men lite roligare! roligare för att det blev bra med jobbet och för att det går bra med casper på dagis. idag när vi kom dit så sprang han in på avdelningen själv o började leka utan att vi var med. han verkar gilla dagis o det känns bra. i morgon ska vi vara där lite längre så får vi se hur det går. men oj vad trött han blir när vi varit där. han höll på att somna i vagnen på vägen hem o när vi kom hem ville han gå o sova direkt. lille skrutten...

jag pratade med min gamla chef på telia idag o bestämde att jag ska komma o lämna nycklar o dyligt på lördag. men det känns lite tråkigt för det blir liksom som ett slut på telia-åren. jag har trivts jättebra o det är tråkigt på ett sätt att sluta där men samtidigt fantastiskt roligt att få prova på någonting nytt!

jag har fått jobb!!!

jihoo! jag fick drömjobbet jag ville ha :) känns så sjukt skönt o slippa vänta mer. var på sista intervjun nu på kvällen sen var det mitt :)) börjar den 1:a mars så jag hinner i lugn o ro skola in casper på dagis.

måndag idag

den här dagen började inte som alla andra måndagar utan idag var peter hemma o det var lyx :) vi skulle vara på dagis 9.30 idag för caspers inskolning o det ville peter vara med på. vi var där runt halv o träffade en av hans fröknar. hon verkade hur snäll som helst o casper tyckte nog också det för han gick o klappade på henne efter en stund. han verkade jätteglad att vara på dagis. givetvis var vi ju där med honom men han sprang runt o tittade o kände på allt. jättenyfiken o busig. jag fick en jättebra känsla när jag var där o jag tror han kommer trivas där. i morgon ska vi vara där typ någon timme sen blir det lite längre i slutet på veckan. roligt!

i ems ska vi gå till barbacka o träffa charlotte o arvid. hon är precis klar med arvids inskolning så det ska bli kul o höra hur det har gått. sen måste vi gå o handla lite dagisgrejer som fattas. typ en liten väska o annat smått o gott :)


filmtips

den här filmen såg vi i går o den var kanon. galet bra animerat måste jag säga. nicole kidman var lika bra som alltid. fem plus till denna o ser fram emot uppföljaren....
image154

14 mån idag

detta fotot är ett år gammalt. kan inte fatta hur snabbt tiden gått.... nu är han stora killen som ska börja dagis på måndag!
image153

middag för tre

igår kväll var jag o syrran o mamma ute o åt på restaurang. detta är ju inget som förekommer speciellt ofta med tanke på att vi alla har fullt upp med våra familjer. men igår blev det iallafall så. marie o jag hade köpt presentkort på restaurangen till mamma när hon fyllde år så för henne blev det billigt! det var hur trevligt som helst att vara ute o tiden bara sprang iväg kändes det som. maten var kanon o det var ett mysigt ställe vi var på. helt klart en mysig kväll!

idag har jag o casper varit i stan för efter att ha slängt ett öga på de där fotona jag tog till körkortet igår så kändes det nödvändigt att ta nya. men snål som jag är gick jag till en fotoautomat istället fö fotograf. 50 kr istället för 180kr är ju inte fel liksom... jag skulle precis fotas när casper börjar gapskratta i vagnen. han tyckte det såg skitkul ut att jag satt i automaten. jag kunde ju inte låta bli att skratta åt honom så nu ser jag full ut på dessa korten :) men bättre full än seriemördare, right?

RSS 2.0