glad liten prick

idag har det varit tråkigt väder så jag passade på o laga mat till lillen. typ 20 burkar blev det i frysen! kanon. i morse blev det maxi o storhandla med hela familjen. sen har det inte blivit så mycket vettigt gjort. jag gick iallafall o slängde tårtan som var över för jag kände att det inte är helt gynnsamt för figuren o vräka i sig mer. jag har ju faktiskt käkat tårta 3 dgr i rad o det får räcka.

så här roligt tyckte casper det var på kalaset igår. kanske beror den glada uppsynen på att det är julia som fotar honom :) julia o william är ju helt klart idolerna.

image43

kalas-tajm

idag har det varit kalas o det var hur kul som helst. lillen lekte med alla o hade roligt. jag fick massa bra presenter också. mest presentkort o det är kanon när man är shoppingsugen som jag är :) h&m here i come!



nya väskan

image39
min present från peter

blir du sugen?

oj, vad jag varit hurtig idag! jag har redan bakat en hel drös med kanelbullar o duschat o diskat o plockat ordning. gästerna kommer vid halv två o tårtan ska hämtas vid 13.00. jag vet att jag är lat men hinner verkligen inte baka tårta också. lillen är snorig idag också men ingen feber som tur är.men trots förkylning o gnäll gick det kanon när mamma hade honom igårkväll. skönt!

image38

så söta ihop

mormor o casper på promenad
image37

28 år ung :)

jaha, så var man 28 år gammal... eller ung hehe :) dagen började underbart med att lillen vaknade snuvig vid 5 o inte ville somna om... kan en dag börja bättre? det blev dock bättre när han somnat om vid 6 så vi fick sova en stund till. peter överaskade med att inte åka till jobbet! han hade tagit ledigt för att vara med mej o lillen. sen kom presenten med stort P. en ansiktsbehandling på 1,5 h på en salong här i stan. bokad kl. 10! underbart skönt. när vi gick dit såg jag en fin väska i ett fönster som jag också fick på födelsedagen. sen kom nästa överaskning... bokat bord på lyxig restaurang i kväll o barnvakt inbokad! kan det bli bättre? den mannen vet hur han sak göra för o skämma bort sin (blivande) fru. så min dag har varit underbar hitentills. hoppas bara att inte lillen blir mer sjuk tills i morgon när vi ska ha kalas....

klippning=snaggning?

jag kan inte låta bli att undra varför frisörer varkar ha svårt att förstå uttrycket  "jag vill bara klippa topparna ". jag var ju o klippte mig igår o sa då denna fras till frisören. ja, det ska vi fixa sa hon o efter 2 timmars färgning o slingning var det dax o klippa. hon klipte o klippte o klippte o klippte. till slut var det så att jag nästan ville springa därifrån. istället för en cool "posh-beckham-page" så klippte hon en tant-page. liksom en sån där som bullar uto sen in på sidorna. jag höll på o svimma o sa att det var inte riktigt så jag tänkt mig... då fick hon klippa om frisyren för jag vill inte se ut som en 50-åring utan 28 räcker utmärkt. när hon fixat till det en bra stund senare så hade jag faktiskt inget hår kvar(nästan). visst, det var en fin frisyr(men INTE så som jag ville ha det) men uj va kort!

dagens bajsblöja går därför till frisörer som inte fattar uttrycket "klippa topparna"

dagens hjärta går till min älskling som städade o handlade igår så jag kan ha gäster idag.

lunchtips anyone?

jihoo :) idag ska jag äntligen gå o klippa mig :) jag har haft en tofs i typ en månad nu för att håret varit för långt att fixa till... ska bli så skönt. ska färga o slinga o lite annat smått o gott också.

i morse var vi på musik o casper hade jätteskoj tills han ramlade o slog sig som vanligt... stackarn. nu när vi kom hem somnade han på 2 sekunder typ. måste varit helt slut. mamma ska passa honom idag när jag är hos frisören, brukar gå bra. sen blir det till att åka o handla för det blir ju fullt hus här i morgon. vet i fasen vad jag ska bjuda på bara... hmmm... får fundera på det lite.

att välta ut alla leksakerna på golvet är favoritleken för tillfället
image36

♥kaffe♥

mmm va gott med morgonkaffet :) det liksom blir belöningen när lillen somnat på förmiddan.kaffe o tårta är ju inte dumt ihop heller men tyvärr kan man ju inte äta det varje dag. men på torsdag blir det tårta! jag har varit o beställt på axelssons conditori. mammorna o pluttarna kommer hit på torsdag o jag o jonna fyller båda år nu, så det blir tårtkalas för oss :) tänkte först baka själv men la snabbt den ide´n på hyllan.... bara tanken på o baka när lillen yrar runt här är omöjlig. han är aktiv som attans nu. han har kommit på hur man sätter sig från liggande o då kan han ju resa sig mot något o gå iväg o sen ramlas det. alltså blir det inget tårtbak utan casperjakt istället... funderar på att köpa tårta tills lördag också när familjen kommer. men kanelbullar det ska jag baka. peter får ta lillen på utflykt så jag kan baka.

image35

lillen o julia busar


image34lillen o julia

vilken känsla...

nu är vi tillbaka från vår lila weekend tripp i helsingborg. jag var inte helt säker på att jag skulle kunna klara av o åka för jag var otroligt nervös innan vi kom iväg men vi gjorde ett tappert försök runt halv tio igår morse. en skakig mamma sa hejdå till sin älskling o gick hemifrån... hann inte ens in i hissen innan tårarna droppade. men när vi kört typ en halvtimme fick vi ett sms att han sov gott o att han inte varit ledsen alls. då kändes det lite bättre. vi åkte till väla först o sen vidare till helsingborg för att leta rätt på hotellet vi skulle bo på. det låg mitt i stan o var så fint så. lyxigt rum med bubbelbad! :)  det var jätteroligt o umgås med peter hela dagen o det kändes som vi fick massa tid för varandra som vi inte får hemma. det var inte så jobbigt som jag trodde att vara iväg ändå. vi var givetvis lite nervösa på kvällen när han skulle sova men runt åtta kom ett sms som berättade att lillen hade somnat på bara 15 minuter o var inte ledsen alls. å vad skönt, då kunde vi liksom slappna av helt.  i morse låg vi kvar lääänge i sängen för det är man ju inte bortskämd med nuförtiden... sen frukost-buffé o sen bubbelbad(igen) o sen vidare mot krstd runt 11. åååh vad det var underbart att komma in genom dörren hemma o mötas att detta underbara lilla pyre som bara skrek av lycka att se mamma o pappa. jag kunde inte släppa honom på hur länge som hels! storgråtande mamma pussade lillen 100 gånger.....  min underbara lilla plutt...

jag hatar mina grannar del 2

om jag hade haft en stor jäkla stridsvagn hade jag kört in den i mina grannars lägenhet i morse! så de kan få höra hur kul det är att bli väckt av deras jävla oväsen!! kl 6 i morse satt dumhuvet o skulle kolla nyheterna på tv. hade då detta varit en normal person kan man ju ha volymen på sin tv hyfsat lågt med tanke på tiden men ICKE. de smackade igång tv:n så jag hoppade 3 meter upp i luften i ren förskräckelse av ljudvågen som kom emot mig. jag fick helt ofrivilligt lyssna på vartenda ord av nyheterna plus reklamen(ca 30 minuter!). jag menar bara det att när lillen sover längre än 6 (brukar ju vakna då för peter åker till jobbet) så vill jag också göra det.... jag låg o blev så förbannad att jag höll på o spricka. å vad jag vill flytta till hus... *gnäll*  *gnäll*

ett gott skratt

lillen sitter o skrattar så gott hos farmor! farfar var roligast i världen just då :)
bilden är från i våras i metropolen ryd.
image32

det närmar sig(lite för fort?)

jaha nu är det torsdag o på lördag morgon bär det av till helsingborg utan pytteliten...fortfarande delade känslor men hoppas att allt ska gå bra här hemma så vi kan slappna av på vår weekend. vilken lyx liksom att få ut o käka o bli serverad frukost är ju heller inte helt fy skam. men bäst av allt ska det bli att få vara ensam med peter. inte så ofta vi är det nuförtiden... kanske planera lite bröllop när vi har tid :)

grey´s anatomy

såg på tv.nu att det är dubbelt avsnitt av älskade grey´s anatomy idag. första reaktionen var jihoo! sen kom jag på att vi redan tjuvkollat på alla avsnitt hela denna säsongen. bajs! numåste jag ju vänta ett halvår tils jag kan kolla varje onsdag igen.... hmm.. lite i-landproblem kanske men dock ett dilemma. ladda ner eller inte...

idag var lillen o jag på musik på förmiddagen. casper började med att göra en praktvurpa så humöret var inte på topp sen... men lagom till fikan så var han glad igen :)
på em. var vi på öppna förskolan för första gången här i krstd. det var roligt o lillen hade fullt upp med att kolla på andra barn o tulta rundor. dit kommer vi nog att gå fler gånger.

casper o pappa leker i parken. så söta mina älsklingar ♥


olyckan o boktips

idag har vi haft det lugnt jag o lillen... inte några speciella saker på agendan. lunchade med syrran o sen kom peter hem vid 2. lyx :) jag hade en nära-döden-upplevelse innan idag. jag klippte lillens naglar o precis när jag skulle klippa pekfingern så rycker han till så jag klippte i skinnet. jag trodde på allvar att min sista stund var kommen för den ångesten skojar man inte bort. JAG GJORDE MIN LILLA ÄLSKLING ILLA! han var lessen typ 30 sekunder o jag typ 3 timmar. kändes inte bra alls....

ni na ninanina nananana na na na ni na na nananana na naninanina(kommer ni ihåg?)((boktipset från svt när jag var liten om ni inte hängde med, hehe))
dagens boktips:  Klyftan av Niholas Evans.(han som skrivit "mannen som kunde tala med hästar")
nu läser jag Lyckans hjul av Kajsa Ingemarsson som också är bra än så länge... förra veckan läste jag Liza Marklunds nya o den var riktigt bra. inte lika dålig som nobels testamente..

nu närmar det sig!

nu är det inte länge kvar tills vi ska på weekend. jag både längtar  o inte liksom.... jag börjar känna att jag kommer vara orolig för honom o inte kunna slappna av... men jag vet att han är i goda händer o att jag inte behöver vara orolig men det är ju mitt älskade lilla pyre det handlar om! jag vill ha honom hos mig alltid... men jag förstår ju att det inte kan vara så. därför är det nog lika bra övning för honom som för mig. att vara ifrån varandra alltså...

lille plutten o mamma

image28

igår idag i morgon

igår körde jag o lillen till karlskrona för o träffa mammorna o pluttarna samt prata med min chef.  det var skoj som vanligt o träffa alla o speciellt kul o se moltas som inte varit med på länge. det blev toast som vanligt till lunch o sen en massa kaffe på telia för o orka köra hem... jag är mycket nöjd med att ha pratat med palle o det känns som jag fick den respons jag hoppats på. skönt att ha det avklarat. på kvällen var vi hembjudna till syrran &co på tacos. mums!

idag ska jag o peter handla lite saker til lilllen så det blir en sväng på stan sen ska vi passa julia&william. ska bli hur roligt som helst. tror vi ska baka. det är dom bra på :)

imorgon blir det en sväng upp till ryd för o träffa peters familj. de ska ju passa lillen nästa helg så det är bra om de träffas mycket. hoppas ju verkligen att det ska gå bra. lite nervös är jag allt...

smart i kvadrat

idag har jag lyckats med något väldigt speciellt. jag har nämligen köpt 2 likadana overaller i samma storlek till casper. detta låter förstås som att jag tappat förståndet men så är inte fallet.... jag budade på 2 likadana på tradera o hade inte en tanke på att jag faktiskt kunde vinna båda auktionerna. så det gjorde jag så klart! nu har vi 2 likadana. om det i alla fall kunde vara 2 olika eller i olika storlek eller nåt men icke sa nicke. 10 poäng till mej för denna bedriften, right?

8 dagar kvar

sen åker vi på weekend :D

911

igår var en mörk dag med tanke på vad som hände för 6 år sedan... samt för 4 år sedan...  tänkte lite på det under dagen o skulle kolla på aftonbladet vad där stod. då ser jag till min stora fasa att 2 helikoptrar har kraschat i ryd! det kändes som att mitt hjärta stannade. kunde inte få luft. det är ju där peter är o jobbar o hela hans familj bor! lyckades få fram telefonen o med darriga händer fick jag tag på dem allihopa. som tur var så var alla okej men det hade varit en ordentlig smäll.... så sjukt obehagligt. peters pappa är brandman på jour så han var där o släckte. fy vad hemskt. man kan se idag på nyheterna att 4 personer dog. vilken tragisk dag...

babymusik i kristianstad

nu har vi varit o dansat o sjungit jag o lillen! babymusiken började i dag här på östermalm :) gissa om lillen hade skoj.... han pratade o dansade hela tiden. han tyckete de andra små var galet intressanta. han gick i från mig ett antal gånger så jag fick kasta mig efter honom. han lyckades dra en annan liten parvel i håret också i ett obevakat ögonblick.. så pinsamt... oj så trött han var nu när vi kom hem.... bara stupade i säng. själv ska jag också vila nu, lite snorig jag också...

veckans bästa köp

tisdag är veckans drygaste dag tycker jag. det är långt till helgen o allmänt trist väder idag också.... tur att jag har min lilla älskling som piggar upp dagen :) han sov ända tills 8.15 idag(!!!) så jag känner mig utvilad. han är så söt när han ligger o sussar på min arm. det gör inget att blodsirkulationen dött för en kvart sedan o att känseln inte heller funkar mer för jag har inte hjärta att flytta undan honom. så söt... han är redan bättre från sin lilla förkylning tycker jag. tror det är tänder på G igen för han dreglar som en vattenspridare. vi har köpt en ny badstol till honom o det är hans aboluta favorit för tillfället! han fäktar o sparkar så det går vågor i hela badrummet :)

image27

nedräkningen har börjat!!!

♥♥  "bara" 12 dagar tills jag o min älskling ska på weekend :))  ♥♥

kallekrona med familjen

igår var vi i karlskrona hela lilla familjen. vi var först o hälsade på hemma hos majken o sen inne i stan o på stumholmen. killen sov som en stock i bilen i nya barnstolen, han gillar den. när han lekt med majekn o då menar jag verkligen lekt för de pratar babyspråk med varandra o klappar så fint på varandra så åkte vi vidare in till stan. där blev det shopping o fika o lite annat mysigt. killen var glad hela tiden förutom när han inte fick hoppa i fontänen inne i kronan. då sparkade han i sin sko istället så peter fick fiska upp den.(den är fortfarande blöt...) på hemvägen sov jag o lillen gott medans peter körde. skönt...
casper på 3G o fikar
idag har vi tagit det lugnt hela dagen. lillen är ltie snorig märkte vi idag så det blir kanske en lite jobbig vecka nu. får hoppas att han inte blir allt för kass. vi har ju babymusik o mamma-träff o allt denna veckan. idag har han gått massvis själv här hemma i lägenheten. inte ett dugg rädd att trilla.(vilket han alltid gör efter typ 20 steg eller nåt) han kommer få många bulor den killen :/ det är ju en sak att ramla baklänges på rumpan för där finns ju airbag men framåt är värre... tips anyone? :)

älsklingen o hans lilla kompis

igår var lilla majken här o lekte med casper... han blev helt överlycklig när han såg henne o sen varade den glädjen tills hon åkte hem. de satt o liksom pratade lite o såg ut att trivas så bra ihop. vi var i tivoliparken o lekte i det finfina vädret på eftermiddan o det var hur mysigt som helst. frida blev som tur var glad för sin present också. jag var i stan åtskilliga timmar innan jag hittade något som kändes helt rätt (jag vet att jag är över-petig). idag har lillen o jag haft peter hemma mestadels av dagen. han skulle bara ner till malmö på ett möte men annars var han våran :) så kul o ha han hemma mitt i veckan. känns så lyxigt :) helgen börjar bli uppbokad nu: karlskrona på lördag skulle jag tro o sen träffa peters familj på söndag. vill ju att de ska träffa lillen så mycket som möjligt nu innan de ska passa honom en hel helg. bara 2 veckor kvar nu tills vi ska iväg wihooo :D det kommer nog gå bra med lillen också tror jag... ♥felicia♥ ska också vara med o passa honom o när han ser henne då är han alltid glad... precis som jag o peter. gotta love her lilla fisalisan :)
image23


vilken vacker dag

jag blir helt glad av att titta ut! solen skiner o inte ett moln på himlen :) vi har redan varit ute på en morgonpromenad. det var kallt men skönt ändå. hittade en jacka i caspers låda som jag glömt att han hade. kanon nu på hösten. synd att jag gick o köpte en ny till honom på pop förra veckan.... minne som en kråka ibland... men bättre med två jackor än ingen hehe! snart kommer frida o majken. ska bli skoj.

fy f*n vilken dag...

har inte mycket mer att säga än att detta har varit en sjuuukt jobbig dag. tack till frida, peter o mamma för att ni muntrar upp mig.... det har inte spelat någon roll vad jag än gjort med casper idag för han har varit pipig o missnöjd ändå. sånna dagar är inte så vanliga därför är det sjukt jobbigt när det är så. som tur är har jag världens bästa underbara kille som kom hem med nån liter kantareller till mig efter jobbet. det var mumma det :)

hus, stek o ida

i fredags var vi o kollade på hus igen. ett jättefint hus som ligger typ 5 min utanför stan. det var tråkigt nog alldeles för mycket som behövdes renoveras där. det var inte fixat sen 70-talet. typheltäckningsmatta i hela huset + en minitoalett bara + vävtapeter osv. osv. en hel massa att fixa i allafall. köket o alla vitvaror behövdes också bytas... trots allt detta som behövdes fixas skulle de ha 2 miljoner för det. lite väl mycket känns det som!

igår var vi mest hemma o tog det lugnt o idag har vi varit i ryd o träffat peters familj. vi fick äta söndagsstek o det var riktigt gott o lyxigt. det är ju inte precis sån mat som jag står o donar med. gott som attans i allafall. casper var lycklig som valigt för hunden ida var hemma. han jagade henne o skrattade så glatt när hon nosade på honom. det är kärlek det!

min lilla busunge

image22



RSS 2.0