dagens sötnosar

lilla majken...
image109

...o lilla casper...
image110

tillbaks igen

nu har vi varit hemma ett par timmar jag o lillen. det blev en lyckad utflykt till karlskrona. jag hann med att både shoppa klänning(!!!), lämna barnstol o var hemma hos frida o majken. min lilla plutt var så himla snäll i vagnen att jag tillomed hann prova flera olika klänningar. han bara satt o lekte med sin vovve. hemma hos majken var han väldigt förtjust i henne o ville leka o kela o krama men det ville INTE majken! hon blev rädd för honom stackarn... dom är för söta :) casper fick 2 paket av majken för att han fyller år på söndag. jättefina brio-leksaker som han gillade direkt. själva har vi inte köpt ännu så får rusa o göra det i morgon. på vägen hem hade jag ett missat samtal o när jag lyssnade av mobilen så hade de ringt ang ett jobb jag sökt. jag har liksom sökt lite på skoj mest så nu när hon ringde o ville prata med mig blev jag helt paff. fick typ hjärtklappning så nervös jag blev! när jag kom hem så ringde jag upp o då hade hon en lång intervju med mig på telefon o avslutade med o säga att hon vill träffa mig för en intervju till! jaha... ska jag på intervju? men... eh... känns ju skitkonstigt. men visst sa jag. på måndag ska vi ses. wish me luck! eller nåt...

håll tummarna!

japp, nu är väskan packad o vi har käkat frulle. snart bär det av til karlskrona. vi ska dit o leka med frida o majken hela dagen. vi ska också lämna tillbaka barnstiolen som man fick med sig från bb när lillen föddes. om man inte lämnar den innan barnet fyller 1 år så får man en räkning i stället. o som vanligt är vi ute i god tid med saker o ting så nu har vi 3 dagar på oss innan det är för sent! jag ska försöka handla en klänning till julafton också i karlskrona på gina tricot men får väl se hur det funkar med casper i vagnen. han brukar vilja riva hela butiken innan jag är klar.... hoppas på det bästa!

elefant på rymmen!

missa inte "boston tea party" på tv i kväll! filip&fredrik går runt i kristianstad med en elefant o sen helt plötsligt rymmer den. måste ju va en höjdare o kolla på, right?

image106

pepparkakor o lussekatter

idag har lillen lekt med sin morfar! han var här o fikade med oss på förmiddan. han hade med sig värdens största pepparkaka till casper. jag tycker dock det är lite synd o tugga i sig en så fin så jag ska hänga upp den i hans fönster i stället. jag hade varit o köpt lussebullar också i morse så det blev god fika. känns så jul-igt med lussekatter. längtar så himla mycket till jul. i em blir det julklappsjakt i stan o sen en runda till barbacka så lillen får leka av sig lite!

image105

koncentration på hög nivå

image104

gammal goding

vilken mysig dag det har varit idag. vaknade iofs redan runt 6 men var utvilad för jag o peter somnade i soffan vid 9 igår hehe... jag som skulle se läckberg... sen var vi i stan o kollade lite julklappar o efter lunch så fick lillen vara med sin mormor o jag o peter fick 4 timmar för oss själva. så skönt o sitta o fika o prata o bara vara. sen hämtade vi vår lilla plutt o körde ut till hans kusiner o lekte en massa. julia var piggare idag som tur var. jag var dock tvungen att pussa o krama henne några gånger extra för att hon varit så duktig under operationen. idag när jag o peter var i stan kollade vi på vigselringar... tror jag vet vilken det blir nu... spännande. längtar tills vi ska gifta oss! nu blir det film o en gammal favvis til mig o helen: sourcream chips o dill dip :) det var vår favorit "förr i tiden"..

mina killar!

image103

lite gnäll från mig

detta har varit en jobbig dag må jag säga. ska inte gnälla för mycket men jag har fortfarande ont i magen sen jag var sjuk o sen har det varit en massa annat idag också. julia skulle opereras nu på morgonen o det var jag nervös för. marie ringde dock för någon timme sedan o sa att hon hade vaknat till o mådde förhållandevis bra. så skönt! lilla tjejen... ska åka dit med lite tröst-saker i morgon. idag skulle ju jag hämta william på dagis för han o jag hade bestämt det men iochmed mitt magont så fick peter hämta honom i stället. nu har de varit ute o lekt i 1,5 timme o jag får väl snart efterlysa dem... men jag gissar att de har så kul att de glömmer tiden!

jag är rik!

jag gick o hittade en 50-lapp på vägen hem från stan precis :) oj, vad jag känner mig lycklig. riktigt lyxigt att hitta pengar. funderar på vad jag ska göra för alla mina pengar nu....bigmac&co..?

maginfluensa

jaha gott folk. nu har jag plågats igen. maginfluensa i tisdags kväll o jag mår fortfarande inte helt 100. sjukt räligt att drabbas av denna vidriga sjukdom. har dock sluppit undan i typ 10 år så hoppas det dröjer lika länge innan den kommer tillbaka! peter är hemma i dag o det var han igår också. skönt! hoppas dock må helt bra tills ikväll för då ska vi träffa en kompis till mig som snart ska få en liten baby. ska bli spännande o se hur stor magen blivit. själv var jag stor som ett hus ungefär när jag bara hade 2 veckor kvar på graviditeten.

1-års kalas

idag har vi varit på kalas i karlskrona. vi hade ett gemensamt kalas för alla pluttarna i gruppen. alla fick en paket var o tårta o lite annat skoj. de brydde iofs inte så mycket om paketen när pappret väl var av. det blev en jätterolig dag med mycket bus o stimmande. när vi skulle åka hem somnade casper på typ 2 sekunder. trött som attans efter allt ståhej. när vi kom hem hade peter lagat god mat o städat lägenheten! lucky me...

image99image100

image101image102

partners in crime

hur sött är det här på en skala...? theo o casper leker för fullt!
image98

badpojkar

nu är det snart läggdags för lillen o peter o jag ska kolla på en film. vi har varit hos syrran&co idag för peter skulle hjälpa morfar att bära ved(manligt, jag vet). sen blev det fika o bus med kusinerna. just nu sitter båda mina killar inne i badet o jag hamnade såklart här. i morgon bär det av på kalas för alla barnen från karlskrona. ska bli jätteskoj o träffa alla igen. var ju ett tag sedan nu :) det blir både tårta o mat o annat gott. jag skulle baka bullar o ta med mig men kan pinsamt nog erkänna att det har jag glömt. får kila inom bageriet i morgon innan vi kör. nu ska jag gå o packa ner allt vi ska ha med oss o lägga fram paketen. känns som risken att glömma den hemma är överhängande hehe :)

övertid i magen

för exakt ett år sedan började de längsta två veckor i mitt liv... casper, eller pytteliten som han hette i magen, var beräknad till den 17 november. dagen efter var man ju beredd på o få åka in till sjukhuset men han kom inte då heller... han väntade 15 dagar med att komma o det var inga roliga veckor... alla ringde hela tiden o frågade om jag kände något o om jag inte svarade i telefonen ringde de i både peters o min mobil. jag skulle faktiskt helst bara gått i ide tills min lilla baby kom... men så den 2:e december efter 24 timmars förlossning tittade han frram mitt lilla mirakel.då glömde man all tråkig väntan. vilken känsla att helt plötsligt vara mamma åt ett litet pyre. går inte att beskriva med ord....

3 kusiner

idag har vi varit i stan o handlat lite sen träffat syrran&co. lillen är verkligen helt överlycklig när de är här!
image96

image97

lillfisen

så här roligt är det att få äta själv!
image95

längtar!

jag längtar till jul!!! det ska bli så roligt att fira jul i år. förra året var ju hela min familj sjuka o vi ville inte åka dit med en 3 veckor gammal baby så vi var självahemma, jag o peter o lillen, i karlskrona. därför ska det verkligen bli dubbelt så roligt i år... jag har dock inte handlat så många julklappar än men det känns som att jag har god tid på mig med det nu när jag inte jobbar. casper får vara smakråd :) vi var hemma hos mamma idag o fikade jag o lillen. han tyckte det var super o han drog "bara" i en av hennes många blommor! inte illa... sen var vi en runda på stan innan det var dags för middag. peter hämtade kinamat. sjukt gott. men jag kan inte äta ordentligt för lagningen i tanden måste slipas ner först... tandläkaren ringde förresten idag o frågade hur det var med mig! har jag aldrig varit med om förut... gulligt tycker jag...

facebook

fan va dryg jag är... var aktivt emot denna sida men nu föll jag dit för någon dag sedan... hur kunde detta hända?

aaaaajj!

jag har nu varit o blivit plågad hos tandläkaren. jag menar verkligen PLÅGAD! skulle laga ett hål o han trodde det skulle räcka med bedövning på bara den tanden. han trodde samma sak efter typ 10 stick o åtskilliga försök att borra. det trodde inte jag... efter en hela massa försök fick han alltså lägga hel bedövning. då äntligen slutade det kännas som huvet skulle sprängas när han borrade. jag skakade o grät o fick pausa emellanåt...(behöver jag berätta att jag är sjukt rädd för nålar?!) fy fasiken vad hemskt detta var... jag har nu, 2 timmar senare, ont för att bedövningen släpper. det är ju inte helt vanligt o ha det efter bara en lagning men nu stack de så många gånger innan jag fick "hel" bedövning så hon sa att det gör ont därför... ska ALDRIG mer få hål i tänderna har jag bestämt.

jaha...

... här sitter jag o väntar på att min lilla guldklimp ska vakna... precis som igår så sover han som en stock nu när vi ska gå hemifrån. vi ska gå o träffa charlotte o arvid  o har en tid o passa så jag får väl väcka honom snart... annars har vi tagit det lugnt idag med lite tvättande o pysslande. vid 4 ska lillen vara hos mormor för jag ska till tandläkaren :( gillar inte alls att gå dit. ush! både dyrt o otrevligt på samma gång.

världens bästa film...

man kan inte annat än att älska denna filmen!
image92

dagis

den här dagen började som vanligt med att lillen ropade runt 6 tiden... sen somnade han om i vår säng tills 7.40. skönt med sovmorgon :) sen var det till att gasa på lite med frulle o annat för att hinna iväg på musiken. efter det blev det en runda upp till stan för o handla burkmat(!) till casper. han har nämligen inte velat äta mammas mat, som han ätit hur länge som helst, sista dagarna. därför köpte jag burkmat. jag har en teori att detta kan bero på att han har ont i munnen o den köpta maten har mjukare bitar(?) eller så är det väl bara något han har för sig för tillfället... väl hemma blev det mat o sen sova. trött liten plutt efter musiken. jag fastnade som vanligt vid datorn... men idag fick jag iallafall i mig varm mat o det var första gången denna veckan. har ätit alla rester från helgens kalas de andra dagarna. ingen höjdare med kall mat när man redan sitter o huttrar kan jag meddela.... när lillfisen vaknat ska vi på öf o leka lite. ska bli roligt för vi är ganska många som ses där på onsdagar. tyvärr ska alla de små som vi umgås med börja dagis i mitten av januari.... lite trist men hittar väl nya att leka med då...

ny kamera!

peter fick en ny kamera i present nu när han fyllde år. behövdes verkligen. vår gamla var riktigt dåålig... men den nya verkar kanon! här är ett smakprov.

image91

åkpåse

igår var vi jag o lillen o lillens mormor o handlade en åkpåse till honom. måste säga att det känns som en bra investering. slapp ju dra på honom overall idag när vi skulle ut på opromenad på förmiddan. han var helt varm o skön på benen också när jag kände efter. tack för den mormor! synd bara attt jag inte tog den röda. men köpt är köpt...

när lillen vaknar ska vi gå o träffa hans små kompisar på barbacka. ska bli roligt! sen kommer nog peter hem tididgt idag också. lyx! i morgon skulle vi åkt till karlskrona på kalas för alla pluttarna i mammagruppen men värdinnans lilla emma har ögoninflammation så det blev flyttat till måndag. gör inte så mycket tycker jag. hade ändå inte hunnit baka tills i morgon. nu hinner jag kanske i helgen...

ny vecka - nya krafter

nu är helgen o allt firande över. skönt tycker jag allt. tar lite på krafterna att fixa allt till kalas när man har en liten i släptåg också. men jag tycker ändå att allt gått bra. men när lillen fyller år blir det inte middag o tårta o allt utan det blir nog lite mer advent-tema. han fyller ju år den 1:a advent. idag har vi varit ute i det fina vädret men det var riktigt kallt så vi var inte ute jättelänge. nu har lillen precis somnat o jag hamnade vid datorn som vanligt. äntligen gick det snabbt o lägga honom igen. det var krångligt förra veckan. han var allmänt gnällig o otålig o ville inte äta riktigt o inte sova. igår kom resultaten: en ny liten tand. stackan... måste gjort ont ju..
i em ska vi åka ut till kusinerna o leka lite. tror vi ska planera vår resa lite också. min familj o peters familj ska åka till grekland i sommar! ska bli jätteroligt! så himla roligt att de trivs ihop!

image90

grattis till min älskling!

idag har vi haft kalas hela dagen. peter fyller 30 o har blivit ordentligt firad :) tusen grattis till dej min älskling.

image89


nya bilder!

idag har jag lekt med pappa i parken....
image86

buuuu! här är jag!
image87

premiär i nya overallen...
image88

lillen i lövhögen

image85

lööv

igår var det ju fullt ös här hemma med alla 3 barnen så det var nog därför lillen tog sovmorgon till 7 :)inget jag klagar på precis... när vi gosat lite fixade vi frulle o sen runt halv tio gick vi ut i det fina vädret. ganska kallt är det men skönt ändå. vi gick o handlade fika o sen gick vi till parken för o leka. där fanns det enorma lövhögar o gissa om lillen uppskattade det. han tultade rundor där en lång stund. ramlade o halkade men det var nog mest roligt att ramla i löven för han blev inte ledsen. sen hittade han en flicka som lekte där som han följde efter o babblade med en lång stund... när han lekt så fikade vi banan o kaffe o sen gick vi hemåt. då träffade vi lilla mischa o sebbe. mischa är bara 2 år men så fort hon såg oss ropade hon apsor! apsor! (=casper på hennes språk) så gulligt..

image84

bläää!

image81

pizza!

denna dagen har varit lite upponer tycker jag nog. den började med att lillen o jag försov oss till 8.15. vi skulle hemifrån 9.15 o jag var tvungen att duscha o tvätta håret för att kunna gå ut också... det blev högsta växeln direkt o vi hann faktiskt till musiken i tid! där var det roligt o lillen stod i mitten o dansade :) han försökte bara ta ledarens gitarr 2 ggr. rekord typ...

sen när han sovit middag var vi på öf o träffade de andra barnen. sen blev det en runda på stan med charlotte o arvid. både han o lillen var mycket trötta efter öf. hittade inget roligt på stan men innan idag köpte jag en present till åt peter. nu måste det dock vara nog med presenter säger mitt bankkonto ;) men vill ju köpa allt fint jag hittar till honom. han fyller ju faktiskt 30 liksom. kalaset har vi förberett ganska bra men det här med tårta går inte så bra. ska se om jag hittar någon som ser god ut på nätet i kväll..

ikväll har piff&puff o caspers mormor varit här. vi bakade pizza o lekte en hel massa. lillen har busat så mycket att han var helt slut o fick gå o nanna nu...  i morgon har vi faktiskt inte något alls inplanerat. lite skönt... längtar tills helgen när jag får ge peter hans presenter. ska bli kul o se om han gillar!

lillfisen o morfar

idag har lillen lekt med sin morfar. fast innan dess var vi sen runda på maxi o handlade. efter den promenaden kom caspers morfar upp på kaffe. han var såklart jättenyfiken på hur det gått med MITT hus o det kändes inte kul alls att berätta att någon annan ska bo där....det svider verkligen att vi förlorade det. känner mig fasen helt deppig över det. tänkte jag skulle pigga upp mig med o kolla på andra hus på hemnet men finns ju inget annat som är så fint som det.... nog om det. lillen tyckte det var super skoj med morfar-besök o han somnade precis som en stock. han behöver vila för i em ska vi leka med alla barnen i mammagruppen. då gäller det att ha energi.

en annan jobbig sak är att min älsklings-julia ska opereras på torsdag. inget allvarligt men hon ska bli sövd. det känns inte alls bra. jag vet att det inte är mitt barn men nästan... julia o william är liksom så himla nära mig. jag satt o tänkte på detta igår o blev helt ledsen. peter fick trösta... efter operationen ska hon vara hemma 1 vecka från skolan o jag har erbjudit mig att ha henne hos mig. jag tror hon ska vara hos mig 3 dagar. stackars lilla tjejen...

inget hus...

det blev inget hus :( sååå himla tråkigt. vi var med i budgivningen tills priset ökat med 250000. då var det fortfarande 12(!!!) andra som budade på det.... kände att priset bara blev för mycket. man kan ju inte ge en massa mer än huset är värt liksom. tråkigt... verkligen tråkigt...

lillen o vovven

för närvarande är denna lilla luddiga krabat caspers bästa kompis. han pussar den o biter den o klappar den o säger vov till den. hur gulligt som helst...
image80

budgivning

nu är det igång... mäklaren ringde o sa att vi är 18(!!!) som budar om drömhuset.... det är ju så man kan lipa alltså. jag vill VERKLIGEN ha detta huset men priset hade redan efter 5 bud gått upp 100000. helt sjukt.  det är i detta läget man kan önska att man hade ett par extra miljoner på banken att bara plocka fram... men så är ju inte fallt. men dramat fortsätter....

en social söndag

idag har vi varit ovanligt sociala för att det ska vara söndag. gillar att vara hemma o fixa inför veckan men idag hann vi med både det o att ha besök o åka bort en stund! i morse var vi uppe med tuppen. lillen ville inte alls ha sovmorgon... så vid 8.30 var vi på maxi o veckohandlade. efter det så slappade vi hemma o drack kaffe när casper vilade. se kom helen o sebbe o mischa o hälsade på! jätteskoj att de ville titta hitom en stund. hon är så stor nu lilla damen... snart 2 år! fasen vad tiden går. känns som det var igår helen berättade att hon var gravid.... helt galet att min illa älskling fyller 1 snart också. han är ju stora killen snart liksom... han gillade nog o ha tjejbesök idag men han får nog tuffa till sig innan dagis hehe :)

på em åkte vi ut till syrran&co. mamma var också där. de hade bakdag så jag har en massa mumsiga pizzabullar här hemma nu :) inte illa va? vi var ute på långpromenad i viby på em o det var jätteskönt. kallt men härligt. när vi körde hem så körde vi förbi huset vi ska buda på i morgon. känns lite overkligt att det kanske ska bli vårt! men vågar knappt hoppas.... men i morgon 9.30 gäller det. håll tummarna att alla andra lägger sig nästan direkt!

blivande basketspelare?

image79

en komedi som heter...?

idag har vi mest varit hemma o tagit det lugnt. så skönt. vi fick sovmorgon i morse också! lillen öppnade sina blå runt 7 o det var underbart skönt o få sova ut... en mysig morgon med varma bullar o oboy. sen kom mamma o klippte peter. o sen tog vi en promenad upp på stan för lillen verkade pigg men väl där så somnade han i vagnen o sov nån timme. då passade jag på o gå o fixa lite med peters present för han gick hem.sen hann jag ner på badhuset vid 12 o kollade när william hade simlektion. på em åkte vi till karlshamn o hälsade på några kompisar. det var jätteskoj för det var ett tag sedan vi var där nu.... ett nytt kök har de lyckats åstakomma på den tiden! så himla fint.... nu i kväll blir det popcorn o dippa o larre(läsk) o film. vi ska kolla på hmmm... va hette den nu igen... larry o nåt annat typ. en komedi med han de tjocka i hitch o adam sandler. kul hoppas jag!

igår där, idag här

igår var vi hemma hos kusinerna o lekte o idag kommer de hit. de kommer vid tolv sen blir det mat o lek o barbacka tror jag. fanns visst en massa aktiviteter där nu på lovet. igår när jag skulle åka till syrran så väckte jag lillen packade ner honom i vagnen o konkade iväg med alla saker till bilen. när jag skulle lasta in honom ser jag: INGEN BARNSTOL!! jaha... efter 75 svordomar på raken(i huvudet) o ett leende mot lillen så fick jag snällt gå o ta bussen. jag var framme 1 timme senare.... surt.... tar bara 5-10 min med bilen ju. väl framme så hade vi jätteskoj o lillen lekte o var glad hela dagen. han åt tillomed en hel portion mat! inte illa för att vara honom just nu....

kusinbus

nu ska vi snart åka till kusinerna o leka... väntar bara på att lillen ska vakna!
image77image78

lyxmorgon

denna morgonen har varit lyxig! lillen vaknade klockan 6 o var lite piggare än igår. skönt att han frisknar till tycker jag. men det som var lyx var att mannen min var hemma! han hade möten i kristianstad idag vid nio så han kunde vara hemma tills dess. det är man ju inte direkt bortskämd med o få hjälp på morgonen. casper blir helt glad när vi är båda. han går fram o tillbaka mellan oss o säger mamma o pappa. världens sötaste. men nu runt 9 började han bli trött... så nu sover han. verkar bli lite seg o trött av penicillinen...

RSS 2.0