jaha nähä...

jaha, här sitter jag med datorn i knät o skriver i stället för att göra mig klar för nyårsfest. om allt hade varit som det skulle vara hade vi varit o skålat nu men istället sitter jag som sagt o skriver o peter o lillen badar. peter har varit sjuk sedan i torsdags o barnvakts-mormor är sjuk hon också. själv är jag lite snuvig men inte värre än att det hade varit okej o åka iväg. men men vad är en bal på slottet ;) bara att acceptera läget o göra det mysigt här hemma i stället. har en potatisgratäng i ugnen o lite kött att äta till som vi hittade i frysen. man tager vad man haver, right? men gott nytt år på er alla som dricker bubbel i kväll! (en klen tröst är ju att jag kommer vara piggare än er i morgon, hihi)

storstädning

lilla älsklingen gör fint hemma hos sin mormor!
image130

gran-utvisning

nu har jag slängt ut granen... inte bokstavligen för jag har ställt ut den på balkongen o tagit bort allt fint vi hade i den. anledningen till denna tidiga utvisning heter casper o är en liten buse. för varje dag vi haft granen har han blivit mer o mer närgången med den. idag stod han o plockade ner alla kulor han kunde nå o sen försökte han hänga tillbaka dem(tror jag) igen genom att trycka dom på granen. då svajade granen o kulorna flög all världens väg. glittret drog han i o sen försökte han plocka ner ljusen(belysningen) o då blir det ju ännu svajigare. jag räddade den i sista stund innan han fick den på sig. sen fick jag nog! men den var väldigt mysigt att ha gran o det kändes rikitg juligt. så länge det varade.....

image129

inte mycket nytt

idag har det inte hänt mycket alls. egentligen ingenting typ... mannen min har mått kass o jag har inte heller orkat göra mycket. men nån promenad blev det innan.... sen var caspers morfar här o lånade en hel kasse med filmer! han fick en dvd-spelare av oss i julklapp så nu ville han ju ha lite filmer o kolla på. han lånade bla. hela bond-samlingen(20 filmer typ) så han har nog att göra nån vecka hehe :)

nu ska vi kolla på film. nån som peter hittat. hoppas den är bra... rapporterar i morgon!

utflykt till skogen

idag trotsade vi väder o vind o begav oss till skogen med våra "små" älsklingar. grillen fick dock stanna hemma o vi tog med oss kex o saft i stället....

image126image127

idag

den här dagen började fantastiskt med att lillen tog sovmorgon till 8.00!!!! typ det längsta han sovit på ett halvår... synd att jag inte passade på att sova också. låg ju o väntade på att han skulle ropa hehe :)

annars har vi inte gjort mycket mer än lekt en massa o gått på promenad i det kalla vädret. vi var en runda uppom stan men var inte i några affärer. jag var ju på rea igår med det var ju en riktigt besvikelse. samma skit som hängt på reaställen sen i somras typ. inte något nytt alls. skäms på er alla bajsaffärer som inte rear fina saker. men jag handlade nya bäddset till vårt sovrum som var jättefina på hemtex. vi fick 500kr i presentkort där så det var kanon! ska bädda ner oss i de nya fina i kväll.

för typ en halvtimme sen så dök peter upp här hemma. jag blev MYCKET förvånad... för att inte säga skiträdd när jag hörde en nyckel i dörren. han hade kört hem för han fått feber när han var på jobbet. orkar inte med en förkylning till så jag hoppas det går över snabbt!

rea!

nu ska jag på h&m rea! hoppas på en massa fynd  :)

lek med nya julklappar

casper leker med sina nya saker...
image123

william också...
image124

granen försvann bak alla paket!
image125

vår bröllopstårta

image122

nu är jag fru :)

igår var det julafton o det var underbart i sig men det var en annan bonus också o det var att vi gifte oss! utan att någon alls visste om det så hade vi bjudit dit en präst som vigde oss halv tre. inte ett öga var torrt... inte heller prästens. det blev jättefint o kändes hur bra som helst. som tur var hade svärfar med sig en videokamera så allt är förevigat på film. detta var den bästa jul jag kommer ihåg o inte bara för att vi gifte oss utan för att det var så trevligt med min o peters familj samlade på samma ställe. det var jätteroligt att se lillen uppleva julafton. han gillade inte paketen men lekte sen glatt med det som fanns i. han fick hur mänga fina saker som helst! jag fick en hel massa fina saker jag också. men det bästa av allt jag fick är den fina ringen som blänker på min vänsterhand....

mina fina killar

image121

dumma öron...

idag har vi hunnit med massvis redan... tex. så har vi varit o handlat en julklapp på stan o sen vidare till domus för o handla mat till casper. sen hade han tid på bvc vid halv elva så då knatade jag dit med honom. han har ju haft ont i ett öra så jag ville kolla det igen så det inte blivit värre. var lite rädd o bli kallad hönsmamma men jag tog den risken.... väl där så konstaterar hon att han har en början till öroninflammation. sen blev det vidare till läkaren o sen apoteket. han har inte feber o så utan som tur var gick jag ju dit innan allt det där med hög feber o annat kom. nu har han fått penicillin o sover så gott så. skönt att veta att det blir bra nu. bvc-tanten sa att det inte är ovanligt med mycket öroninflammationer vid denna tiden på året. men det är ju en vag tröst.

om casper är pigg i em ska vi en runda hem till hans mormor. det brukar vara populärt :) igår var hans kompis arvid här o lekte. de rev huset som vanligt så efter nån timmer fick vi ut o åka vagn lite i stället. då passade jag på ett shoppa nya kläder till intervjun i morgon. vill ju känna mig på topp!

julkort

julen närmar sig så himla fort nu! tänk att det inte ens är en vecka kvar..... ska bli underbart att få fira med både min o peters familj :) vi ska ut o bo i skogen i helgen också... eller kanske inte riktigt men nästan. vi ska sova i ryd i helgen. där ska vi baka julgodis o klä granen o annat mys. ska bli skönt! idag fick vi julkort på posten! så fina!

image120

fullt ös!

igår var det full rulle här hemma för lillen hade sin kompis arvid på besök. de kom vid 2 o sen helt plötsligt var klockan 4! fattar inte vart tiden försvunnit. sen var vi ute o gick för han behöve sova lite. han har varit hur ledsen som helst sista dagarna när han har skullat sova. han har gråtit o tagit sig för öronen så jag bestämde mig för att gå till bvc o kolla upp det idag. hon sa att han var röd i örat o troligen har lite ont av det men det är inte öroninflammation ännu. antingen blir det en inflammation inom några dagar eller så är det på väg att läka. hon visste inte vilket.... hoppas verkligen han slipper få mer ont. nu gav jag honom ipren o då somnade han såfort jag la honom i sängen som vanligt... stackarn... verkar dock som att alla andra också är sjuka för tillfället. peter har sin 2:a förkylning på 1 vecka. drygt... själv mår jag prima o vill absolut inte bli krasslig mer.

kan själv!

image119
stora killen ska ha egen sked o äta själv...

image118
.... men händerna är dock bäst!

en händelserik vecka

det har hänt en hel del denna veckan men jag har inte riktigt orkat skriva om det... vi var med casper hos doktorn i tisdags. vi fick då reda på att han ska opereras inom någon månad. operationen tar ca 1 timme o han måste sövas. han kommer o ha ont efteråt o det känns såå jobbigt. jag blev hur ledsen som helst o dagen var allmänt jobbig. vi skulle på besök hos narkosläkaren på tisdagen också o det gick bra. lillen gick o drog han i rocken o ville leka med honom. sen snodde casper doktorns telefon. duktig kille ;) senare på dagen upplevde jag något som var lika roligt som det var tråkigt med operationen. mia kom förbi o visade upp sin lilla wilmer! han var 9 dagar gammal när han var här. så himla liten! kan inte förstå att casper någonsin varit så liten.... hon ska komma hit nästa vecka så skulle vi hitta på något. hon är så pigg efter förlossningen att det är helt sjukt. jag bara svimmade hela tiden o kunde knappt stå på benen på flera veckor. så skönt att se att andra har det lättare. då vågar man kanske skaffa en liten plutt till...? 

ibland sker mirakel

jag måste bara säga att ibland får folk verkligen vad de förtjänar. mannen som precis vann att få skrapa triss i tv var verkligen ett exempel på det. han har levt i missär hela livet. han hade tillomed varit hemlös vid vissa tillfällen i livet. nu hade han dock ryckt upp sitt liv för något år sedan o lyckades också skrapa fram denna jättevinst. underbart att en sådan människa(som han verkar vara..) vinner på lottto. tusen grattis till honom!

trevlig lucia på er allihopa!

image117

sötnosar

casper o hans bästis arvid på barbacka :)
image115

önskelista

jag fick en utmaning av jonna så här kommer min önskelista!

1. en ny mobil!
2. jobbet som designer ;)
3. en underbar julafton
4. ett nybyggt hus
5. kläder från gina tricot
6. halsband från sisters
7. morrontofflor med ludd
8. ett par stövlar från scorette

kanske ska skicka listan till tomten nu... hmm...

tänkte jag skulle lägga in en bild på en tomte men när jag googlade "tomte" fick jag upp en sjukt rälig bild på linda rosing så jag tappade lusten. ush!

busungen!

lille buskillen sitter o busar vid bordet...
image114

intervju inställd....

idag skulle jag ju på anställningsintervju nummer två för designerjobbet. men hon som jag skulle träffa ringde i morse o ställde in för hon har fått kräksjuka. andra gången som vi får skjuta på det nu. drygt.... hinner ju bli mer o mer nervös för varje gång! men nu har jag i allafall hittat kläder som jag ska ha på mig. sådär lagom finklädd men ändå inte. vill ju inte se för prålig ut samtidigt som det ska var lite uppklätt. skulle gärna visa men har inte hämtat ut kläderna från butiken än. ska göra det idag....

äntligen hemma igen

jag hann bara utanför dörren innan hos mamma innan jag ville hämta lillen igen.... det var verkligen mycket jobbigare än jag hade tänkt mig. det tog typ en timme innan jag kunde bli glad igen. tårarna sprutade typ hela den timmen (lipsill, jag vet). efter det så korkade vi upp en vinflaska o åt kex o ost o hade det hur mysigt som helst. i morse sov vi till halv åtta! det har ju inte hänt på många månader nu kan jag meddela. sen var vi o åt frukostbuffé på konditori fantrasi. lyx i kvadrat :) men sen kunde jag inte hejda mig mer utan då var vi tvugna att hämta tillbaka min lilla skatt. mamma berätta att allt gått kanon o det var så himla skönt att veta. han hade sovit kanon o varit glad nu på morgonen. han är så duktig! nu sover han så gott i sin lilla säng här hemma o allt är som det ska igen....

mys!

undrar hur många minuter det tar innan jag vill gå o hämta tillbaka min lilla prins i kväll....?
image113

legetimation, tack!

idag har vi trotsat vädret o varit ute i regnet! kände att vi behövde lite luft så vi tog oss en tur till systemet. jag skulle köpa en flaska vin o jag fick visa legg!!!! expediten var säkert runt 20 så jag höll på o skratta ihjäl mig på hemvägen :) jag som tycker jag ser gammal ut!

lillen var inte alls lika sömnig som jag i morse utan tyckte vi skulle gå upp vid 6 men jag lyckades dra ut på det tills kvart i 7 iallafall.... mutade han lite med att sitta o leka i sängen med min godiskalender. är man trött så är man.... sen bestämde han sig nog för att han bantat färdigt för han har käkat både frulle o lunch idag utan problem. blev så glad att jag höll på o börja lipa. äntligen! i kväll ska det sovas hos mormor så håll alla tummar ni har för att det ska gå bra!

slut

dagen är slut o det är jag också. jag känner att jag skulle kunna somna typ nu men ska hålla ut en stund till innan det blir sängen. madde o johan har varit här o åkte precis hem. jag hade gjort baguetter i ugnen med köttfärs o ost åt dem o det verkade de gilla. lillen åt som vanligt tyvärr ingenting. jag känner en viss oro över detta med maten men det finns ju verkligen inget jag kan göra för att han ska äta. han vill helt enkelt inte. går ju inte att förstå om han har ont någonstans eller om han bara testar sin vilja. svårt....  i morgon ska han sova hos sin mormor o jag o peter ska hitta på något roligt. kanske bio eller så går vi ut en runda o tar nån drink kanske.... får se vad vi känner för i morgon. men en cosmopolitan skulle nog sitta fint :) lite nervöst att lämna bort honom över natten men det går nog bra hoppas jag.

matvägran (igen)

lillen sover o jag sitter vid datorn. precis som vanligt här hemma då :) funderar dock på att gå o fixa mat för jag är ruskigt hungrig. vi har varit på musik idag o sen blev det en runda på stan med charlotte. lillen ville inte äta lunch idag heler utan bara sova. börjar bli lite trött på matvägrandet nu men finns ju inget o göra mer än att vänta tills han vill äta.... men drygt är det.... i em ska vi på öppna förskolan o leka lite. sen ska jag ringa o kolla lite ang dagisplats. hade någon tanke på att sätta honom i kö till allödagiset för där ska alla barnen i hans grupp gå. hade ju varit roligt för då "känner" han ju till några andra. vår grannes lilla elliot går också där. de är typ lika gamla så det hade ju också varit kul för dem. men vi får väl se hur det går med den saken... min jobbintervju är flyttad till nästa vecka så jag hinner bli nervös nu vilket inte är så bra. håll tummarna på tisdag!

paketer o spruta

nu har jag o casper slagit in alla paketer! så fin så fint blev det. ganska knyckliga o så efter att casper lagt en sista "touch" på dem men fina ändå. skickade precis iväg peter med lillen till maxi för att köpa någon god mat tills i kväll. orkade inte komma på något själv(latmask, jag vet). men jag har faktiskt en anledning att vara lite trött för jag har haft julia här hela dagen. vid 10 skulle vi till bvc o lillen fick spruta. han grät inte ens, bara kollade vad julia gjorde. får nog ta med henne varje gång det är tid för spruta :)

min stora lilla kille!

nu är det tid att pusta ut.... kalasandet är över o min lilla skrutt har blivit ordentligt firad! han fick jättemånga fina saker av alla. han hade så mycket att leka med nu att han knappt visste vad han skulle ta. jag har sorterat bort en hel back med gamla leksaker han blivit för stor för så det fanns plats för lite nytt :) han åt sin första pepparkaka idag o det gillade han. jag hade spritsat casper på alla så fint så...

jag o peter ska äta nu för det enda jag fått i mig på hela dagen är korvibröd som jag delade broderligt(systerligt?) med syrran vid halv tolv.  hon o jag hann med att shoppa en hel massa julklappar innan idag på söndagsöppet. snart är jag färdigshoppad! älskar verkligen o handla julklappar. trist att man inte kan handla hur mycket som helst.... vet dock inte vad vi ska köpa till casper ännu... tips?

image111

image112

idag har jag....

....bakat 45 lussekatter tillsammans med peter
....handlat julklappar till caspers mormor o morfar
....satt fram ljusstakar o dyl tills i morgon
....längtat sjukt mycket till jul
....kommit i mina "skinny-jeans"
....fått en adventskalender av peter :)
....hittat ett par stövlar på vinden som är snygga som jag trodde jag kastat!
....fått julkänsla i hela kroppen när vi bakade o pyntade

alltså summan av kardemumman haft en underbar dag med min familj!

natten till den 2:a december

den här natten är speciell. för det var den här natten som han äntligen kom till världen min lilla älskling. ett maraton på 24 timmar med värkar  på bb i karlskrona. det var det jobbigaste o värsta jag någonsin varit med om men belöningen var samtidigt det finaste jag kunde få. i morgon ska vi ha kalas för detta lilla pyre som nu hunnit bli ett år!

RSS 2.0